10 000 uživatelů, 100 000 faktur a navíc i cena od Microsoftu potěšily tvůrce iDokladu

Bezplatná on-line fakturace iDoklad od firmy Cígler Software je u nás už dobře zavedenou službou. Hned v prvním roce od svého vzniku posbírala řadu cen a stala se zřejmě nejrozšířenějším způsobem fakturace přes internet v České republice. Během května pak postupně překonala dvě hranice, 10 000 uživatelů a 100 000 vystavených faktur, a třešničkou na dortu se stalo vítězství v pátém kole soutěže vývojářů na platformě Windows Azure.

Karel Marinč

10000. uživatel Karel Marinč

První „ostré“ faktury byly v iDokladu vystavené v dubnu 2011 a počet uživatelů záhy začal rapidně narůstat. O rok později, na začátku května 2012, přesáhl hranici 10 000 aktivních uživatelů, kteří jen o dva týdny později vystavili svou 100 000. fakturu. Velký příliv nových uživatelů se udál zejména tento rok, a to zřejmě díky spuštění vlastních mobilních aplikací pro Android a Windows Phone, kterými ostatní internetové fakturace nedisponují.

Desetitisícím uživatelem se stal Karel Marinč z Brna, kterému Cígler Software na památku věnovala flash disk. Prozradil nám: „Mým velkým koníčkem je letectví a v této oblasti i soukromě podnikám. Při hledání vhodné fakturační služby na Googlu jsem dlouho neváhal – iDoklad nabízí nejlepší funkce a na rozdíl od ostatních služeb tohoto rozsahu je zdarma.“

Koncem května 2012 iDoklad ocenila také společnost Microsoft v soutěži „Tvoje firma, tvoje šance na úspěch“ určené vývojářům na platformě Windows Azure. „Úspěchů iDokladu si velmi vážím,“popisuje Martin Cígler, ředitel Cígler Software. „Znamená to, že jsme naše dvacetileté zkušenosti s účetnictvím při vývoji systémů Money dokázali zúročit více než dobře.“

10000 uživatelů iDokladu

Více informací: