ERP systém Money S5 integroval komunikaci s platebními bránami

Informační systém pro střední a větší společnosti Money S5 od společnosti Cígler Software integroval automatickou komunikaci s největšími provozovateli platebních bran u nás. Provozovatelé internetových obchodů tedy nejenže nemusí nasazovat více platebních metod na svůj e-shop, ale nemusí ani zdlouhavě ručně přepisovat bankovní výpisy a párovat je s jednotlivými objednávkami.

Platební brány znamenají značnou úsporu. Namísto implementace různých platebních metod a typů karet stačí uzavřít smlouvu s jedinou společností, jejíž řešení v sobě již zahrnuje většinu způsobů, pomocí kterých může zákazník zaplatit on-line. Mezi největší české provozovatele patří GoPay a PaySec, jejichž komunikační formáty nově zahrnulo ERP řešení Money S5. Modul Komunikace s platební bránou načítá veškeré údaje o proběhlých platbách, páruje je s fakturami a kontroluje jejich úhrady.

Modul pracuje podobně jako běžný homebanking. Do zpracování vstupují faktury vydané i zálohové a celé řešení díky automatickému párování výrazně snižuje pracnost a časovou náročnost řízení internetového obchodu. Současně také modul snižuje riziko chyb a počet dodatečných oprav, i při sebevětší pečlivosti se člověk čas od času nevyhne drobné chybě při přepisování variabilních symbolů, částek a jiných údajů.

Největší přínos modulu Komunikace s platební bránou nastává v případě, kdy je Money S5 napojené také na samotný internetový obchod. Značná část českých výrobců e-shopů již napojením disponuje, u dalších je propojení jednoduché díky univerzální komunikace ve formátu XML. V každém případě pak Money S5 importuje údaje o proběhlých objednávkách na straně elektronického obchodu a na jejich základě ihned vytváří faktury, a ty jsou zase párované s platbami v platební bráně. Celý proces může probíhat zcela automaticky a majitel internetového obchodu tak jen balí produkty, odesílá je na určené adresy a sleduje jejich obrat.

Komunikace s platební bránou je po Document Management System druhým novým modulem v řádu několika týdnů, o které byl informační systém Money S5 rozšířený. Pro provozovatele e-shopů navíc toto ERP řešení již v minulosti přineslo řadu výhod, například expediční modul pro distribuci zboží nebo Business Intelligence pro snadné vyhodnocování výkonu internetového obchodu.

Lukáš Krifta, marketingový manažer CÍGLER SOFTWARE, a.s.
Drobného 555/49, 602 00 Brno, lukas.krifta@csw.cz, www.money.cz, tel. +420 549 522 511