IT produktem roku je nejrozšířenější česká on-line fakturace: iDoklad

Bezplatná fakturační služba v cloudu iDoklad je s více než 10 000 uživateli nejrozšířenější českou službou pro internetovou fakturaci. Jako první také disponuje vlastními aplikacemi pro chytré telefony, konkrétně pro ty s Androidem a Windows Phone. Právě ty získaly prestižní cenu IT produkt roku 2012, pravidelně udělovanou redakcí časopisu Computerworld.

IT Produkt roku 2012Výhody fakturace v cloudu jsou zřejmé: člověk má svá data vždy po ruce, neřeší zálohování ani nasazování nových verzí. Co ovšem dosud některým uživatelům chybělo, bylo vystavení faktury na místech, kde není dostupné běžné PC: přímo na obchodní schůzce, ihned po telefonátu s klientem či večer po práci v posteli.

„Potřebovali jsme dostat fakturaci do mobilního telefonu, aby nebyl uživatel vázaný na počítač,“ popisuje proces Martin Cígler, ředitel společnosti Cígler Software, která iDoklad vyvíjí. „Zkusili jsme to na platformě Windows Phone a zájem i počet vystavených faktur byl obrovský, proto jsme rozšířili naše portfolio i o Android. A betaverze pro iPhone je dnes těsně před spuštěním ostrého provozu.“

Fakturace iDoklad je jedinou českou službou, která mobilní aplikace nabízí, a právě za ně letos získala titul IT produkt roku. Ten ostatně obdržela i v loňském roce za své běžné internetové rozhraní v prohlížeči a pyšnit se může i úspěchy ve více dalších českých i mezinárodních soutěžích.

Mobilní aplikace jsou zdarma stejně jako vlastní aplikace a nabízejí také téměř stejný rozsah funkcí: tedy vystavení faktury (i zálohové) a její odeslání klientovi s použitím Ceníku, Adresáře či synchronizace s databází ARES. Jen na finální export dokladů do účetního programu své účetní firmy je stále vhodné počkat až na běžný počítač.

Další informace a bezplatné fakturování:

Drobného 555/49, 602 00 Brno, tomas.bobek@csw.cz, www.money.cz, tel. +420 549 522 511