Microsoft Azure je ideální variantou pro cloudový provoz Money S3

Během partnerské konference Let´s Make Money společnost Cígler Software svým klientům prezentovala řadu novinek, které přineslo Money S3 verze 14.

Milým překvapením pro všechny zúčastněné bylo zjištění na závěr. Celá prezentace totiž neprobíhala na lokálním počítači, ale na instanci MS Azure, vytvořené pro tyto účely na míru.

Partnery Cígler Software hladký chod a obchodní potenciál této konfigurace velmi zaujal a přítomný zástupce Microsoftu, pan Filip Řehořík, jim pak musel odpovídat na spoustu zvídavých otázek.

Velké množství dotazů směřovalo na zabezpečení z pohledu ztráty dat a na možnosti jejich zneužití. Logika zálohování i zabezpečení platformy Azure a fyzické rozmístění systému do několika datových center v oddělených lokalitách po celém světě tyto obavy zcela rozptýlily.

O chodu Money S3 na platformě Azure, jeho nasazení a konfiguraci instance hovořil s účastníky i vedoucí týmu konzultantů Cígler Software, Tomáš Komárek: „Platforma Azure představuje v dnešní době jednu z mála variant, které nabízí ideální podmínky pro konfiguraci virtuálních serverů spolu s jistotou bezproblémového chodu a možností růst společně s aplikací. A její konfiguraci zvládne i poučený laik,“ dodal nakonec s úsměvem.

Tomáš Loukota, obchodní ředitel CSW, pak za všechny již jen shrnul poslední důležitou otázku: „Pro rozšíření Azure a zvýšení našeho důrazu na tuto platformu bude důležitá její cena a jistota vývoje v budoucnosti,“ řekl. Na to hned zareagoval Filip Řehořík: „Platforma Windows Azure je pro Microsoft klíčová a tomu odpovídá neustále se rozšiřující nabídka služeb v rámci Windows Azure, včetně jasně definovaných parametrů provozu. Důležitou složkou celkové ceny provozu bývá cena za úložiště. Troufám si říci, že obě naše služby Azure Storage i SkyDrive jsou dlouhodobě nejlevnějším způsobem jak skladovat data v cloudu“.