Nejoblíbenější česká on-line fakturace jede už i na Androidu

Pokud jste uživatelem nejrozšířenější české on-line fakturace iDoklad a současně vlastníte telefon či tablet s Androidem, můžete zajásat. Kromě bezplatného vystavování faktur z počítače totiž s novou aplikací pro Android můžete zdarma vystavit fakturu a odeslat ji e-mailem klientovi kdekoliv, kde je internetové pokrytí. A to už je dnes u nás prakticky všude.

Pokud iDoklad ještě nepoužíváte, máte nejvyšší čas začít. Vystavování faktur z Excelu či malých prográmků už dávno odzvonilo, s iDokladem první fakturu vystavíte do dvou minut a pokud ji chcete doplnit třeba o logo své firmy, strávíte nad tím jen pár minut navíc. Vystavení faktury v cloudové službě je totiž výrazně snazší, rychlejší a není vázané na konkrétní počítač. Navíc je fakturace v iDokladu zcela zadarmo nehledě na počet kontaktů, položek ceníku či množství vystavených faktur. Výhodou je i archivace všech dokladů, sledování jejich úhrad a další možnosti, které obdobné služby v České republice zdaleka nenabízejí zdarma.

Aplikace pro Android umožňuje práci s iDokladem v téměř stejném rozsahu jako běžná verze dostupná přes internetový prohlížeč (stáhnout ji lze zdarma standardním způsobem přes Google Play). Můžete pak vystavit fakturu se vším všudy rovnou na obchodní návštěvě u klienta, který ji od vás ihned dostane e-mailem. A pokud náhodou místo Androidu vlastníte Windows Phone, není nic ztraceno, pro tyto telefony si lze bezplatnou aplikaci stáhnout na Marketplace.

Aplikaci iDoklad si oblíbily i účetní firmy, protože nemusí složitě přepisovat doklady z PDF či vytištěných faktur. Export dat do nejčastějších účetních programů u nás, tedy do Money S3 a Pohody, je otázkou několika málo kliknutí. Služba pochází z dílny Cígler Software, předního českého distributora účetních a informačních systémů Money. Díky více než dvacetiletým zkušenostem společnosti s účetní problematikou se iDoklad může pochlubit neobyčejně jednoduchým ovládáním a spektrem funkcí, které u bezplatných programů zdaleka nejsou standardem. Fakturace je úspěšná i v zahraničí, během roku existence se může pochlubit prestižními mezinárodními cenami v celosvětových soutěžích European Seal of e-Excellence v Hannoveru či Your Business Your Fame v Los Angeles.

• Tomáš Bobek, marketingový manažer CÍGLER SOFTWARE, a.s.
  • Drobného 555/49, 602 00 Brno,  tomas.bobek@csw.czwww.money.cz, tel. +420 549 522 511