Nové Money S3: Zlomový bod na trhu českých účetních programů

Po více než roce příprav představila společnost CÍGLER SOFTWARE novou verzi účetního programu Money S3, a to na konferenci svých obchodních partnerů v Rančířově u Jihlavy. Slovy Martina Cíglera, ředitele společnosti, jde o zlomový bod na českém trhu účetních programů.

„Základy většiny současných českých účetních programů vznikaly ve druhé polovině devadesátých let. Z té doby si pořád nesou tehdejší technologie a standardy uživatelského rozhraní,“ vysvětluje Martin Cígler. „Dnešní doba se změnila, na dveře klepe Windows 8, máme tu nové Office se svým ‚sexy vzhledem‘, objevily se dotykové aplikace. Čeští výrobci účetních programů však až dodnes zůstávali konzervativní, ačkoli k tomu vlastně nebyl důvod. Po zkušenostech uživatelů s betaverzí věřím, že nejen u nových, ale zejména u našich stávajících klientů bude přehlednější a rychlejší rozhraní velmi dobře přijato. Naše společnost vždy udávala směr vývoje softwaru pro živnostníky a malé společnosti a nové Money S3 jen tuto roli potvrzuje.“

Nové Money S3 nabízí oproti starému vzhledu rychlejší, přehlednější a efektivnější ovládání.

Moderní pás karet určený pro ovládání programu, se kterým přišel Microsoft Office v roce 2007, zrychluje práci s aplikací, zvyšuje přehlednost a tím zkracuje i čas nutný pro zaučení nových uživatelů. Společnost CÍGLER SOFTWARE se při vývoji nového uživatelského rozhraní inspirovala právě zde, s programy Word či Excel ostatně umí pracovat drtivá většina uživatelů PC a není proto důvod je učit jinému stylu práce. Rozsah změn ale výrazně převyšuje prosté vylepšení vzhledu.

„Nešlo nám jen o doplnění Money S3 o pás karet a moderní vizáž,“ dodává Libor Dvořák, šéf projektu Money S3. „Za novým rozhraním stojí tisíce hodin práce, a to i když si odmyslíme čas programátorů. Namátkou vyjmenuji dva velké dotazníkové průzkumy týkající se potřeb uživatelů, dvě ohniskové skupiny (tedy výzkum naživo s účetními), podrobnou analýzu počtu kliků nutných k uskutečnění hlavních operací s programem a desítky menších, lokálních průzkumů, práci grafiků a analytiků… to vše s cílem zjednodušit, zpříjemnit a zrychlit našim uživatelům práci. Kromě toho dnes finišuje testování našimi uživateli z řad tzv. betatesterů, které přineslo další porci námětů a vylepšení.“

Ačkoliv je nový vzhled nejnápadnější změnou nového Money S3, tato verze je přelomová i v jiných oblastech. Příkladem je fulltextové vyhledávání nikoliv jen nad daty, ale i mezi funkcemi programu, čímž se Money S3 významně odlišilo od konkurence. Pokud uživatel neví, kde má například vystavit výkaz „Intrastat“, který používá jen párkrát do roka, zadá tento termín do vyhledávacího pole – a program jej pak okamžitě najde sám.

Pro nové uživatele bude Money S3 verze 13.000 k dispozici od 1. října 2012, stávající uživatelé jej získají v rámci služby Podpora a Aktualizace během listopadu.

Nevidíte níže uvedené screenshoty dostatečně ostré? Stáhněte si je najednou v ZIP souboru.

Drobného 555/49, 602 00 Brno, tomas.bobek@csw.cz, tel. +420 549 522 511
www.money.cz, www.facebook.com/cigler.software