Nové Money S3 je IT produktem roku 2012

V říjnu 2012 společnost CÍGLER SOFTWARE představila novou verzi oblíbeného účetního programu Money S3 pod označením 13.000. Hlavní změnou je přehlednější uživatelské rozhraní vyvinuté na základě výzkumů mezi účetními. Výsledek předčil všechna očekávání – kromě pochvalných reakcí z řad uživatelů Money S3 získalo i prestižní cenu IT produkt roku.

Ocenění IT produkt roku uděluje odborná komise časopisu Computer World za významné softwarové počiny. Podle Martina Cíglera, ředitele společnosti CÍGLER SOFTWARE, je nové Money S3 skutečně zlomovým bodem na tuzemském trhu: „Základy většiny současných českých účetních programů vznikaly ve druhé polovině devadesátých let a od té doby si s sebou pořád nesou tehdejší technologie a standardy uživatelského rozhraní,“ vysvětluje Martin Cígler. „Dnešní doba se změnila, máme tu Windows 8 či nové Office se svým ‚sexy vzhledem‘, objevily se dotykové aplikace. Čeští výrobci účetních programů však až dodnes zůstávali konzervativní, ačkoli k tomu vlastně nebyl důvod. Po dvou měsících od zveřejnění víme, že nejen u nových, ale zejména u našich stávajících uživatelů se přehlednější a rychlejší rozhraní setkalo s velmi dobrým přijetím. Naše společnost vždy udávala směr vývoje softwaru pro živnostníky a malé společnosti a úspěch nového Money S3 tuto roli jen potvrzuje.“

Skladové analýzy dle nastavené konfigurace

Hlavní výhodou nového Money S3 je moderní pás karet určený pro ovládání programu, se kterým se setkáváme od roku 2007 nejen v kancelářském balíku Microsoft Office. Výrazně zrychluje práci s aplikací, zvyšuje přehlednost a zkracuje tak i čas nutný pro zaučení nových uživatelů. Společnost CÍGLER SOFTWARE se při vývoji nového uživatelského rozhraní inspirovala právě zde, s programy Word či Excel ostatně umí pracovat drtivá většina uživatelů PC a není proto důvod je učit jinému stylu práce. Rozsah změn ale výrazně převyšuje prosté vylepšení vzhledu.

„Nešlo nám jen o doplnění Money S3 o pás karet a moderní vizáž,“ dodává Libor Dvořák, šéf projektu Money S3. „Za novým rozhraním stojí tisíce hodin práce. Namátkou vyjmenuji dva velké dotazníkové průzkumy, dvě ohniskové skupiny (tedy výzkum naživo s účetními), podrobnou analýzu počtu hlavních operací s programem a desítky menších, lokálních průzkumů, práci grafiků a analytiků… to vše s cílem zjednodušit, zpříjemnit a zrychlit našim uživatelům práci. A nesmíme ani zapomínat na práci našich vlastních uživatelů z řad tzv. betatesterů, která přinesla další porci námětů a vylepšení.“

Ačkoliv je nový vzhled nejnápadnější změnou nového Money S3, tato verze je přelomová i v jiných oblastech. Příkladem je fulltextové vyhledávání nikoliv jen nad daty, ale i ve funkcích programu, čímž se Money S3 významně odlišilo od konkurence. Pokud uživatel neví, kde v programu například vystaví výkaz Intrastat, který používá jen párkrát do roka, zadá tento termín do vyhledávacího pole – a program pak již sám okamžitě najde příslušnou funkci.

Money Dnes je první karta, která se otevře při spuštění Money S3. Nově si z přehledu základních údajů účetních agend vybíráte, které si necháte zobrazit. Možnosti přizpůsobení jsou doslova obrovské.

Více informací:

Lukáš Krifta, marketingový manažer CÍGLER SOFTWARE, a.s.
Drobného 555/49, 602 00 Brno, lukas.krifta@csw.cz, tel. +420 549 522 511
www.money.cz, www.facebook.com/cigler.software