Skladové analýzy v Money S3 jsou produktem roku 2011

IT Produkt 2011

Poslední vývoj na poli ekonomických systémů ukazuje, že mezi ostatními účetními programy srovnatelné kategorie nemá Money S3 v oblasti řešení typu „Business Intelligence“ – tedy oblasti ekonomických a obchodních analýz – žádného výrazného konkurenta.

Po úspěchu Účetních analýz, které se staly produktem roku 2009 (tehdy ještě pod názvem Aktivní saldo), zabodoval i nejnovější modul Skladové analýzy a získal od technické poroty časopisu Computer World ocenění produkt roku 2011.

Adekvátní analýzy obchodních strategií jsou klíčové i pro menší podniky a firmy zabývající se obchodem. Společnost Cígler Software získala potřebné zkušenosti při tvorbě modulu podnikového informačního systému Money S5 s přímočarým názvem Business Intelligence. Už o rok dřív navíc poskytla uživatelům Money S3 kromě snadnějšího čištění saldokontních příkazů i rozsáhlé analýzy účetního deníku prostřednictvím tzv.Aktivního salda (Účetních analýz). Zúročením těchto zkušeností vznikl modul Skladové analýzy a podle očekávání pak na sebe ocenění nedalo dlouho čekat.

„Je nesmírně těžké doplňovat účetní systémy o funkce známé z robustních ERP systémů a zachovat přitom jednoduchou obsluhu, snadnou instalaci a nízkou cenu,“ svěřuje se Martin Cígler, ředitel společnosti Cígler Software. „Ani v případě BI funkcí v modulu Skladové analýzy tomu nebylo jinak a hodně práce nám zabral návrh uživatelského rozhraní v takové podobě, aby pro zákazníky bylo stále intuitivní. Podle ohlasů našich klientů jsem přesvědčen, že se nám to povedlo.“

Modul Skladové analýzy pomáhá zvyšovat a optimalizovat prodej pečlivým sledováním pohybu skladových zásob. K dispozici svým uživatelům dodává řadu analýz s rozmanitými náhledy na data a s možností tvorby dalších šablon včetně exportu výsledků do Excelu. Grafická podoba výstupů se navíc zobrazuje hned na titulní obrazovce Money S3, v rámci moderního rozhraní Money Dnes – ekonom či obchodník má díky tomu své přehledy vždy po ruce. Jednotlivé filtry a kontrolingové proměnné lze mezi sebou kombinovat i negovat, a pokud pak uživatele zajímá třeba analýza konkrétních odběratelů, snadno je zvolí z vlastního adresáře. Analýzy přitom díky moderním algoritmům probíhají velmi rychle, většinou během několika desítek vteřin.

Modul Skladové analýzy je výrazným pomocníkem firmám, které se zabývají obchodem a které chtějí svou obchodní a skladovou logistiku co nejvíce optimalizovat bez přechodu na rozsáhlejší ERP systém. Při současném využití Účetních analýz jim proto Skladové analýzy dávají k dispozici nástroj, který se vymyká běžným možnostem účetních programů, to vše při zachování příznivé ceny.

Více informací o modulu: www.money.cz/money-s3/skladove-analyzy

Drobného 555/49, 602 00 Brno, tomas.bobek@csw.czwww.money.cz, tel. +420 549 522 511