Tvůrce známých podnikových systémů Money mění název na Solitea Česká republika

Společnost CÍGLER SOFTWARE, výrobce účetních programů a ERP systémů, mění jméno na Solitea Česká republika. Ke změně názvu společnost přistoupila hlavně proto, aby byla čitelnější pro své zákazníky.

CÍGLER SOFTWARE od roku 2014 spadá pod holding Solitea, a nově bude nést i velmi podobný název – Solitea Česká republika. Změna jména je pokračováním rebrandingu, který zákazníkům usnadní orientaci v produktovém portfoliu firmy i celého holdingu. „Mou vizí, se kterou jsem Soliteu zakládal, je silná, moderní společnost, s jasným, srozumitelným portfoliem produktů a služeb. Přejmenování společnosti, které jsem před čtvrtstoletím dal své jméno, je plánovaným krokem podporující tuto strategii. Rád bych, aby Solitea byla známkou kvality a důvěry. Nejlepší z nejlepších – produktů, zaměstnanců“, říká Martin Cígler, spolumajitel a generální ředitel Solitea, a.s a zakladatel Cígler Software.

Vlajkovými loděmi Solitea Česká republika i nadále zůstávají účetní systém Money S3, a ERP systémy Money S4 a Money S5. Mezi další produkty patří také on-line fakturační systém iDoklad a EET aplikace Profi Účtenka. Kromě toho firma také nabízí pokladní software a hardware v e-shopu ProfiPokladny.cz.

V minulých letech se holding Solitea zaměřil na konsolidaci firem na trhu ERP systémů. „Solitea má v ČR nejvíce zákazníků ERP řešení a díky konsolidovanému využití zdrojů a know-how všech členů holdingu se můžeme soustředit na vývoj nových produktů při použití technologií s vyšší přidanou hodnotou pro naše zákazníky,“ dodává Cígler.

Mění se pouze název firmy, vše ostatní – adresa, zaměstnanci, kontakty – zůstávají stejné.

S čím pomůže Solitea Česká republika novinářům

Systémy Money, iDoklad a Profi Účtenka využívají statisíce českých a slovenských podnikatelů. Proto má Solitea Česká republika velmi dobrý přehled o tom, s jakými problémy se potýkají. Pokud budete v budoucnu potřebovat vyjádření ohledně:

• IT řešení pro podnikatele,
  • statistik a průzkumů mezi podnikateli,
  • nebo dopadu legislativy na podnikatele (EET, GDPR),

rádi vám pomůžeme. Stačí oslovit Róberta Krupu (kontakt níže).

Z historie do současnosti

Společnost Solitea Česká republika založil pod jménem Cígler Software Martin Cígler v roce 1990. S účetními systémy pod značkou Money společnost od svého založení patřila a dodnes patří k lídrům trhu účetních a ERP systémů a k určovatelům technologických trendů. V roce 2012 společnost uvedla na trh nejúspěšnější cloudovou službu v České a Slovenské republice – iDoklad. Další prudký rozvoj společnosti nastal v roce 2014, kdy Martin Cígler spolu s investičním fondem Sandberg Capital založili holding Solitea a Cígler Software se stala první IT firmou v holdingu. V poslední době je společnost úspěšná i v oblasti EET, kde patří mezi přední dodavatele POS řešení.

O holdingu Solitea, a.s.

Solitea, a.s., patří mezi velké evropské dodavatele ICT řešení. V šesti zemích zaměstnává přes 600 zaměstnanců a v evropském regionu obsluhuje přes 250 000 zákazníků ve 14 zemích.

Výnosy holdingu přesahují 1,1 miliardy korun. V posledních třech letech uskutečnila Solitea řadu významných akvizic v České a Slovenské republice (Aquasoft, Altus software, CDL SYSTEM, Cígler Software, J.K.R., Vema), v Rakousku (JET ERP) a Slovinsku (S.A.O.P.). Dlouhodobě tak posiluje svou pozici významného evropského dodavatele informačních technologií pro komerční subjekty i státní správu. Více na www.solitea.cz.

Pro další informace kontaktujte:

Róbert Krupa
Solitea Česká republika, a. s.
robert.krupa@csw.cz
+420 731 695 911