ERP Money S5 je IT produkt roku. Už počtvrté

ERP Money S4 a S5 od společnosti Cígler Software je oblíbenou značkou podnikových informačních systémů pro menší, střední a velké firmy v České republice. Na jaře tohoto roku byly oba produkty doplněny o nový modul Expedice, který automatizuje poštovní rozesílku a nejenže tak zrychluje práci svým uživatelům, ale výrazně rozšiřuje obchodní přehled nad celým procesem. Díky značenému přínosu pro střední a větší distributory mu časopis Computerworld udělil prestižní ocenění IT produkt roku 2012.

IT Produkt roku 2012Modul Expedice je určen pro ty uživatele ERP systémů Money S4 a S5, kteří posílají zboží zákazníkům pomocí smluvních přepravců. Typickým příkladem jsou proto e-shopy, zásilkové služby, prodejci či výrobci zboží. Modul umožňuje efektivně optimalizovat celý proces distribuce zásilek od automatického generování expedičních dokladů, třeba podle váhy zasílaných produktů (s nastavením pro jednotlivé přepravce a druhy zásilek) přes tisk štítků až po on-line podání a sledování zásilek přímo v Money.

„Do systému jsme zatím zapojili nejběžnější přepravce u nás, tedy Českou poštu a PPL, kterým tímto děkuji za přínosnou spolupráci – nasazení celého systému nás stálo značné úsilí. V brzké době nicméně dojde k rozšíření i o další společnosti,“ prozradil Martin Cígler, předseda představenstva Cígler Software.

Cena byla ERP systému Money udělena díky nadstandardnímu řešení celého expedičního procesu, které si pochvaluje i Milan Loidl ze společnosti PPL, ředitel pro marketing a obchod: „Integrace expedičního procesu je přínosem pro všechny naše stávající i nové zákazníky. Rychlost a jednoduchost hraje v logistice klíčovou roli, proto jsme rádi, že Money toto řešení přináší. Společnost PPL CZ jako leader trhu nabízí vnitrostátní dopravu balíků do 50 Kg, mezinárodní dopravu balíků, kterou v zahraničí zajišťuje prostřednictvím DHL, a od dubna 2011 převzala přepravu paletových zásilek do 3000 kg. Všechny tyto zásilky lze v Money snadno zpracovat.“

Informační systémy Money S4 a Money S5 jsou dlouhodobě na špici ERP řešení u nás a patří zřejmě k nejčastěji oceňovaným produktům ve své kategorii. Kromě jiných cen byly IT produktem prakticky každoročně, a to v letech 2007 (kdy bylo Money S5 uvedeno na trh), 2008 (za internetový obchod JetWEB S5), 2009 (dokonce dvakrát, s moduly pro manažerské rozhodování Business Intelligence a mobilním klientem Mobile S5) a 2010 (opět ve dvou kategoriích díky modulu Projektové řízení a doplnění portfolia o Money S4).

Drobného 555/49, 602 00 Brno, tomas.bobek@csw.cz, www.money.cz, tel. +420 549 522 511