Zaměstnanci Cígler Software i letos podpořili děti z Kociánky

Zaměstnanci společnosti Cígler Software loni založili pěknou dobročinnou tradici. Peníze vybrané v tombole, uspořádané na vánoční besídce, věnovali brněnskému Centru Kociánka, které pečuje o tělesně hendikepované děti. Ve stejném duchu pokračovali i o letošních Vánocích, kdy částka přesáhla 50 000 Kč.

Ústav pro tělesně postižené Kociánka má dlouhou tradici. Nejenže sídlí v původně královské budově ze 13. století, ale celý pozemek včetně rozsáhlého anglického parku přešel na popud PhDr. Alice Masarykové už v roce 1919 do vlastnictví Zemského spolku pro léčbu a výchovu mrzáčků. Od té doby ústav slouží současnému účelu a dnes provozuje denní i týdenní stacionář, chráněné bydlení, řadu kurzů a zapojuje se i do dalších projektů.

Poděkování CÍGLER SOFTWARE od Centra Kociánka za finanční příspěvek pro hendikepované děti

Zaměstnanci předního českého výrobce účetních programů Money, společnosti Cígler Software, se rozhodli ústav finančně podporovat i nadále. Celý výtěžek z tomboly, navýšený navíc samotnou společností na dvojnásobek, věnovali nadačnímu fondu ústavu a koncem ledna tak na účet Kociánky dorazilo 53 400 Kč. Před rokem se jednalo o nápad k oslavě 22. narozenin společnosti, letos už byla dobročinná událost tradicí.

„Odjakživa se snažím podporovat neziskové organizace, které si to zaslouží,“ potvrzuje Martin Cígler, ředitel společnosti. „V minulosti jsme tak pomohli řadě sdružení a spolků pracujících s dětmi či mládeží nebo sportovním organizacím, pravidelně pak pomáháme tělesně postiženým z řad neziskovek i konkrétním jednotlivcům. V tomto případě to navíc udělalo radost oběma stranám – naši zaměstnanci dopředu věděli, kam peníze vybrané v tombole nakonec přijdou, a o to více slosovatelných lístků kupovali.“

Finanční podpory si váží i ředitel Centra Kociánka, Tomáš Komárek. Zaměstnancům Cígler Software vzkázal: „Rádi bychom vám poděkovali za vaši opakovanou štědrost a ochotu podílet se s námi na pomoci těm, kteří to potřebují. V dnešní době není úplně obvyklé, že by se lidé zajímali o osud druhých. Váš finanční dar ve výši 53 400 Kč použijeme k zlepšení kvality života našich klientů. Ještě jednou velké díky.“

V minulosti podpořila společnost Cígler Software nejen Kociánku, ale například i SOS dětské vesničky, Občanské sdružení Volání naděje, Masarykův onkologický ústav v Brně nebo dětskou organizaci Sdružení přátel Jaroslava Foglara. Kromě toho sponzoruje i kulturní aktivity, příkladem může být Pražská komorní filharmonie.

Lukáš Krifta, marketingový manažer CÍGLER SOFTWARE, a.s.
Drobného 555/49, 602 00 Brno, lukas.krifta@csw.cz, www.money.cz, tel. +420 549 522 511