Zaměstnanci Cígler Software podpořili děti z Kociánky

Přední český výrobce účetních a informačních systémů, společnost Cígler Software, slavila koncem prosince 21. narozeniny. Součástí večírku byla také tombola. Celý výtěžek z ní, navýšený samotnou firmou na dvojnásobek, byl věnován Ústavu sociální péče pro tělesně postiženou mládež, v Brně známému spíš jako Kociánka. 2. února tak na konto ústavu dorazilo 33.000 Kč, což výrazně překonalo plánovanou částku 21.000 korun, která měla symbolizovat 21letou historii společnosti. Ta byla založena už na začátku roku 1990, kdy vyvinula první účetní program Money 1 (více o historii systémů Money).

„Naše firma odjakživa podporuje nejrůznější dobročinné organizace,“ říká k tomu Martin Cígler, ředitel společnosti. „V minulosti jsme pomohli řadě sdružení a spolků pracujících s dětmi a mládeží i s tělesně či sociálně hendikepovanými. V tomto případě se navíc skloubilo příjemné s užitečným – naši zaměstnanci totiž předem věděli, kam vybrané peníze poputují, a o to více slosovatelné lístky kupovali. Tombola byla díky tomu mnohem napínavější a myslím, že jsme si ji užili všichni.“

MUDr. Helena Zemanová, místopředsedkyně Nadačního fondu Kociánka, Martin Cígler, předseda představenstva CÍGLER SOFTWARE, a.s. a Mgr. Jiří Podlucký, ředitel ústavu

Tento přístroj, sloužící posilování horních končetin a stabilizaci motoriky dětí upoutaných na invalidní vozík.

Finančního daru si váží i pracovníci ústavu. MUDr. Helena Zemanová, místopředsedkyně Nadačního fondu Kociánka, za něj poděkoval/a těmito slovy: „V dnešní době, kdy financování z veřejného sektoru slábne a je nutné se stále více spoléhat na dary soukromých osob a běžných ziskových společností, je každý příspěvek velmi cenný. I pouhých pár tisíc korun může pomoci zaměstnat dalšího pracovníka nebo nakoupit nezbytné vybavení pro náš ústav.“

V minulosti podpořila společnost Cígler Software nejen Kociánku, ale například i SOS dětské vesničkyObčanské sdružení Volání naděje,Masarykův onkologický ústav v Brně nebo Sdružení přátel Jaroslava Foglara. Kromě toho sponzoruje i kulturní aktivity, příkladem může být Pražská komorní filharmonie.

Drobného 555/49, 602 00 Brno, tomas.bobek@csw.czwww.money.cz, tel. +420 549 522 511